Skip to main content

Heb jij een passie voor de regenbooggemeenschap en wil je helpen haar belangen binnen en buiten Nijmegen op de kaart te krijgen? Heb je zin om deel uit te maken van een enthousiast en ambitieus bestuur en tegelijk je eigen netwerk te vergroten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de loop van 2022 komen er twee bestuursplekken vrij in het bestuur van COC regio Nijmegen. Om een goede overdracht te garanderen zijn we daarom al vroeg op zoek naar enthousiaste kandidaten. We streven naar een divers bestuur, zowel qua persoonlijkheden als qua interessegebieden. In dat kader zijn we met name op zoek naar mensen met affiniteit met de regio Zuid Gelderland, politiek, bedrijfsleven, bi-culturaliteit/ religie en/of ouderen. Maar ook alle anderen met het regenbooghart op de juiste plek zijn van harte welkom om te exploreren of een bestuursfunctie binnen het COC bij hen past.

Wat ga je doen?

Als bestuurslid vervul je een belangrijke rol in het bestuur van de vereniging. Binnen het bestuur wordt onderling afgestemd welke werkgroepen of thema’s in jouw portefeuille zullen vallen. Jij zorgt ervoor dat de werkgroepen die jij onder jouw hoede hebt voldoende handvaten krijgen om hun activiteiten te kunnen organiseren en hun doelstellingen te kunnen behalen. Je weet wat er speelt binnen en buiten Nijmegen in de regenbooggemeenschap, en treedt pro-actief in contact met de spelers in het veld. Je overlegt tussentijds en tijdens de maandelijkse bestuursvergaderingen met het dagelijks bestuur.

Jij bent…

… iemand die affiniteit heeft met de regenbooggemeenschap en bij voorkeur een van de bovengenoemde thema’s;

… een echte teamspeler die goed prioriteiten kan stellen. Doordat jij tijdig een belangrijke trend signaleert, kunnen wij gezamenlijk als bestuur daar actie op ondernemen;

…  een aanvulling op onze vereniging. Dankzij jouw expertise kunnen wij nog meer betekenen voor de regenboogpersonen uit onze regio; 

… op de hoogte van wat er speelt binnen en buiten de vereniging;

… 4 tot 6 uur per week beschikbaar

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een enorm netwerk! Als bestuurslid heb je veel contact met personen zowel binnen de vereniging als daarbuiten;
  • Een schitterende vermelding op je cv;
  • En vooral een onvergetelijke tijd vol met mooie herinneringen en nieuwe vrienden!

Lijkt het jou een mooie uitdaging om als nieuw bestuurslid toe te treden tot ons bestuur?

Neem dan vóór zondag 17 april 2022 contact op met voorzitter Sigrid Pillen via voorzitter@cocregionijmegen.nl . Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek!

Over COC regio Nijmegen

COC Regio Nijmegen is als zelfstandige vereniging lid van de Federatie COC Nederland en heeft een werkgebied dat de volgende gemeenten omvat: Berg en Dal, Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Heumen, Lingewaard, Neder-Betuwe, Nijmegen, Overbetuwe, Tiel, West Maas en Waal, Wijchen. De verenging heeft ruim 400 leden, 100 actieve vrijwilligers en 7 bestuursleden, elk met een eigen portefeuille.

Het COC is een organisatie die zich inzet voor gelijkwaardigheid, het voorkomen en tegengaan van onbedoelde uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Het COC hecht waarde aan een divers samenstelling van vrijwilligers, waaronder het bestuur. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om voor de belangen van de hele regenbooggemeenschap op te komen. Mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten.

Meer informatie is te vinden op onze website of op onze Facebooksite.