Skip to main content

Ons bestuur bestaat momenteel uit vijf leden. Bestuursleden worden binnen COC Regio Nijmegen voor een termijn van twee jaar gekozen door stemming in de Algemene Ledenvergadering. Zij kunnen tot maximaal drie termijnen gekozen worden.

Sigrid Pillen (zij/haar)

Voorzitter

Bestuurslid sinds: januari 2022

Dagelijks leven: Ik ben 42 jaar en woon in Mook, samen met mijn non-binaire partner en twee kinderen. Ik ben kinderneuroloog, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met slaapstoornissen. Inmiddels heb ik een eigen bedrijf opgericht, waarin ik hulpverleners train hoe ze het beste om kunnen gaan met kinderen met slaapstoornissen.

Ik ben actief geworden binnen het bestuur omdat: Doordat ik nu een eigen bedrijf heb, heb ik wat meer tijd en flexibiliteit, en daardoor kwam er ruimte om naast mijn werk iets maatschappelijks te doen. In december 2021 heb ik het stokje van mijn voorganger Ap overgenomen, na een paar maanden met hem te hebben meegelopen. Deze rol sprak me aan omdat er veel te doen is in de regenbooggemeenschap, en het voorzitterschap me de kans biedt om iets te doen waar ik goed in ben. Bijzonder is ook dat we niet alleen moeten verbinden maar ook activistisch moeten zijn, de barricades op – en daarna weer verbinden.

Contact:  voorzitter@cocregionijmegen.nl

Koen Liefrink (hij/hem)

Secretaris

Bestuurslid sinds: juli 2018.

Dagelijks leven: Ik ben werkzaam als logopedist op een Audiologisch Centrum. Ik voer daar gehooronderzoek en taal-spraakdiagnostiek uit bij kinderen van uiteenlopende leeftijden. Ik ben een filmliefhebber, ga regelmatig een rondje hardlopen en ik dans (ballroom en latin). Ik ben als student in Nijmegen komen wonen. Ik woon er nu nog steeds, samen met mijn vriend. Samen met twee vriendinnen hebben we in een co-ouderschapsconstructie inmiddels twee kinderen.

Ik ben actief geworden binnen het bestuur omdat: ik na ruim 5,5 jaar bij Team Voorlichting iets anders wilde gaan doen, maar ik COC Regio Nijmegen nog niet achter me kon laten. Ik kan en wil nog steeds graag iets doen voor de LHBTI’ers in Nijmegen. We hebben in Nederland (en in Nijmegen) al veel bereikt als het gaat om de acceptatie en de inclusie van LHBTI’ers. Maar wat mij betreft zijn we, en daarmee ook ik, nog lang niet klaar!

Contact: secretaris@cocregionijmegen.nl

Taco Stuivenberg (hij/hem)

Penningmeester

Bestuurslid sinds: juni 2023

Dagelijks leven: In het dagelijks leven werk ik als technical consultant in de IT en voer ik projecten uit voor en bij de klant. Ik ben audiofiel, verzamel LP’s, lees graag en ben verzamelaar van streamingdiensten. Ik ben in 2006 in Nijmegen komen wonen en heb enkele jaren in de buurt van Arnhem gewoond. Nu ik weer terug ben, maak ik graag gebruik van alles wat Nijmegen te bieden heeft.

Ik ben actief geworden binnen het bestuur omdat: Ik mij graag inzet voor een maatschappelijk doel en na mijn coming out wilde ik dat combineren met mijn eerste stappen binnen de regenboogcommunity. Werken voor het COC combineert inzet voor een inclusievere samenleving, het vinden van mijn eigen weg binnen de community en het ontmoeten van nieuwe mensen. Een ideale en leerzame combinatie.

Contact: penningmeester@cocregionijmegen.nl

Faeryn van den Berg (die/diens)

Algemeen Bestuurslid

Bestuurslid sinds: december 2022

Dagelijks leven:Ik ben muzikant en theatermaker met een liefde voor film en beeldende kunst. Het heeft me altijd geïnteresseerd om me in te zetten voor maatschappelijke en politieke organisaties. Daarnaast ben ik actief binnen het voorlichtingsteam van COC Nijmegen.

Ik ben actief geworden binnen het bestuur omdat: ik een ondersteunende rol wilde spelen voor het brede scala aan groepen en activiteiten dat het COC Regio Nijmegen kent. Vooral in projecten met kunst en cultuur zet ik graag mijn kennis en ervaring in. Voor mij is inclusie in de breedste zin van het woord heel belangrijk en dat zal dan ook een focus zijn in wat ik bij COC doe.

Contact: faeryn@cocregionijmegen.nl

Yusuf Aslaner (hij/hem)

Algemeen Bestuurslid

Bestuurslid sinds: mei 2023

Dagelijks leven: Een deel van mijn dagelijks leven speelt zich af tussen de boeken. Deels door mijn studie politicologie, maar ook omdat ik lezen simpelweg erg fijn vind! Daarnaast hou ik mij bezig met creatieve zaken, zo doe ik aan glas-in-lood en schrijf ik zelf tekstjes.  Als ik tussen de tentamens en college’s tijd over heb, hou ik er erg van om uitgebreid te koken.  Naast mijn studie werk ik bij een campagnebureau en spreek ik wel eens voor zalen. Daar vertel ik lekker mijn ongezouten mening over sociaal-maatschappelijke onderwerpen en deel ik mijn eigen anekdotes.

Mijn dagelijks leven is kortom een mix van de hobby’s van een typische student, gemixt met die van een bejaarde man met een krantenabonnement!

Ik ben actief geworden binnen het bestuur omdat: Ik geloof dat het essentieel is dat er instituten zoals het COC bestaan. Het is erg belangrijk voor gemarginaliseerde groepen mensen om elkaar te vinden en verenigd te zijn. Initiatieven zoals het COC bieden queer personen de mogelijkheid om lotgenoten te vinden en zichzelf te ontplooien. Ook geloof ik dat het belangrijk is dat belangenbehartigers van gemarginaliseerde groepen duidelijk hun stem laten horen en aanwezig zijn bij vergaderingen, beleidsoverleggen en demonstraties.  Als bestuurslid wil ik graag COC Regio Nijmegen ondersteunen om deze taak uit te voeren!

Contact: yusuf@cocregionijmegen.nl