Skip to main content

Jong & Out

Jong&Out is dé community voor iedereen tot en met 18 jaar, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Als je lesbisch, homo, bi, trans(gender), hetero, in-dubio, pan, non-binary, queer of aseksueel bent of een intersekse-conditie hebt: Jong&Out is de plek voor jou!

Jong&Out draait om een website, speciaal voor jongeren tot en met 18 jaar, waarop je contact kunt vinden met andere jongeren; https://www.jongenout.nl/. Je kunt chatten, antwoorden op vragen vinden en kijken of er een Jong&Out meeting bij jou in buurt gehouden wordt. Voor de website moet je je aanmelden en bewijzen dat je 18 jaar bent of jonger door een kopietje van je ID te mailen of door even hallo te zwaaien via Skype. Dit zodat er geen ongewenste gasten op de website kunnen komen. Voor je ouders (verzorgers) is er ook informatie te vinden over Jong&Out en de meetings: https://www.jongenout.nl/ouders.

Zoek je contact met onze GSA coördinator?

De Jong&Out meetings in Nijmegen worden georganiseerd door Jong&Out Nijmegen – elke laatste zondag van de maand – in het Roze Huis in Nijmegen. Vanaf 13.00 uur ben je welkom om gezellig te kletsen en om 13.30 uur start meestal een activiteit. Hierbij moet je denken aan Origami (vouwen), Wii’en, Stijldansen, Weerwolven van Wakkerdam, picknicken… noem maar op. Ook als jij zelf leuke ideeën hebt, kunnen we dit organiseren, want Jong&Out is vóór jongeren, dóór jongeren. Jij bepaalt samen met de groep wat jullie leuk vinden om te doen. Bij elke meeting zijn er twee begeleiders aanwezig die zorgen dat de meetings vlekkeloos verloopt. Voor meer informatie over Jong&Out Nijmegen en voor info over de aankomende meetings, bekijk onze Facebooksite.

LGBT+jongerenorganistie Dito!

LGBT+jongerenorganisatie Dito! Nijmegen is de gezelligste jongerenorganisatie voor jongeren tot en met 28 jaar. Er zijn meer dan 200 Dito!’ers, waarvan ruim 40 jongeren zich actief inzetten om activiteiten te organiseren. Elke eerste dinsdag van de maand houden ze een borrel in Marcus-Antonius, vanaf 20.30 uur. Voor meer informatie over Dito! en de activiteiten die zij organiseren, kijk je op www.ditonijmegen.nl.

LGBT+ youth organisation Dito! Nijmegen is the organisation for LGBT+ people up to the age of 28 years. There are more than 200 Dito!’ers, of which at least 40 people actively organise activities. Every first Tuesday of the month they organise a get-together in Marcus-Anonius (a bar) at 8.30 pm. For more information about Dito! and all the activities they organise, surf to www.ditonijmegen.nl.

Gender and Sexuality Alliance

Gender&Sexualitity Alliance (GSA): een moeilijke term voor iets heel simpels. Een GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid moet hebben te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. 

Gender and Sexuality Alliance staat voor een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. GSA’s in Nederland krijgen steun van het COC, met allerlei gratis actiemateriaal, regionale en landelijke GSA-dagen en landelijke campagnes zoals Paarse Vrijdag. In regio Nijmegen kunnen alle GSA’s rekenen op de steun van de regionale GSA-coördinator, te bereiken via GSA@cocregionijmegen.nl. Voor meer informatie over hoe je een GSA kunt oprichten of over aankomende acties, of actiemateriaal, kijk je op www.gsanetwerk.nl.