Skip to main content

Gender en Sexualities Alliance

De ‘Gender en Sexualities Alliance’, voorheen ‘Gay Straight Alliance’, is een groep scholieren/studenten van verschillende seksualiteiten en genders die zich samen inzetten en openlijk opkomen voor een tolerante veilige schoolomgeving. Dus hetero homo bi fluïd inter trans man vrouw etc. etc. en alles wat daar binnen en buiten valt samen in één alliantie. De GSA organiseert op hun school zichtbaarheidsacties als  de ‘Coming out dag’ en ‘Paarse vrijdag’. Daarnaast is de GSA een steunpunt, waar men advies kan krijgen van medescholieren met betrekking tot hun eigen worsteling en kennis kunnen maken met het COC en aanverwante organisaties. Alsook kunnen ze hier deelgenoten ontmoeten en zien dat ‘gewone hetero’ scholieren ze wel accepteren, zélfs voor ze opkomen en er zo samen voor zorgen dat iedereen een toffe veilige schooltijd krijgt waar ze zichzelf kunnen zijn!

Neem contact op met onze GSA coördinator

Oorsprong

De GSA is overgewaaid vanuit Amerika. In 1998 is de eerste GSA opgericht 1998  Oakland Californië door Carolyn Laub. Ongeveer tien jaar geleden is de GSA overgewaaid naar Nederland. Binnen onze regio zijn onder andere op het Notre Dame Des Anges, Dominicus College en Citadel College GSA’s zich actief aan het inzetten voor een veiliger school.

GSA coördinator

De GSA coördinator houdt contact met de verschillende GSA’s in onze regio en ondersteund hen wanneer mogelijk. Dit geldt niet alleen voor bestaande GSA’s, maar juist ook bij nog op te richten GSA’s. Wilt u als school, docent of leerling een GSA oprichten en kunt u daar hulp of ondersteuning bij gebruiken? Mail onze coördinator of kijk voor meer informatie op de website.