Skip to main content

Café Labelloos

RIBW Nijmegen en Rivierenland organiseert in samenwerking met Ixta Noa en COC regio Nijmegen Café Labelloos. Dit is een ontmoetingscafé voor iedereen die homo, lesbisch, bi en/of trans is en daarnaast een psychiatrische kwetsbaarheid heeft. Het is een plek waar je je veilig en geaccepteerd kunt voelen en jezelf kunt zijn. Café Labelloos biedt deelnemers de gelegenheid om te praten over hun leven, elkaar raad en tips te kunnen geven en een gezellige middag te kunnen hebben.

Vanuit de RIBW wordt professionele ondersteuning geboden en vanuit het COC is er tijdens het café een vrijwilliger van COC Regio Nijmegen. Je vindt het café elke derde donderdag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen. Het is toegankelijk voor mensen binnen en buiten de RIBW.

Bij elke bijeenkomst kunnen deelnemers geheel vrijblijvend in de “Keek op de Week” vertellen over wat hen bezig heeft gehouden. Hierna is er een korte pauze. Vervolgens staat er een activiteit op het programma. Hierin is afwisseling tussen ontspannend, (re)creatieve en educatieve activiteiten. Deelnemers worden uitgenodigd om een eigen kwaliteit, hobby, werkplek te delen met de anderen in de vorm van een activiteit. Ook nodigen we gastsprekers uit.

Aan het begin van een nieuw jaar inventariseren we ideeën en stellen we een jaarkalender op van de verschillende activiteiten.

Wil je komen, laat het weten. We hebben graag een kennismakingsgesprek met je.
Dit omdat niet iedere geïnteresseerde past in de, toch kwetsbare, groep en het kan gebeuren dat iemand onverwacht binnen loopt en we die persoon eventueel moeten weigeren.

Voor meer info over Café Labelloos