Kom je ons helpen?

COC Regio Nijmegen zet zich actief in voor emancipatie, acceptatie en gelijke rechten voor lhtbq+ personen.

Wat je bij ons kunt doen:

Bij team voorlichting gaan we langs scholen om gastlessen te geven over genderidentiteit en seksualiteit.

Dit doet we vooral op middelbare scholen, we leggen de focus het geven van een interactieve les waarin plek is voor het gesprek met de leerlingen. Een les kan al het verschil maken voor een leerling!

Als organisatie voor de regenbooggemeenschap, kunnen wij niet anders dan ook iets te doen met het songfestival.

Hiervoor kan je bijvoorbeeld helpen door zelf een liedje te schrijven met een regenboogthema, een liedje te zingen of bijvoorbeeld een artiest te begeleiden. De ideale manier om bijvoorbeeld iets te doen met je eigen creativiteit!

Bij het COC kan je helpen bij de promotiegroep! Hierin kan je voor een kleine tijdsinspanning van 1 uur in de week al beginnen met bijvoorbeeld instagram posts schrijven, persberichten in elkaar flansen of de LinkedIn pagina up to date houden!

Daarnaast zijn we op zoek naar een heus feestbeest! Je kan evenementen bijwonen zoals het KissKiss of de regenboogactiviteiten markt en hier verslag van doen. Dit kan bijvoorbeeld op tiktok en instagram! 👯 Elke tweede zondag van de maand komt de damessalon (meestal 40+) bijeen, zij delen verhalen met elkaar, genieten van een borrel en gaan vervolgens lekker dansen op de muziek van een DJ! Als coördinator kan je helpen om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten blijven bestaan en dat de dames nog veel kunnen dansen! KissKiss, een waar begrip in queer regio Nijmegen. Deze commissie is nu op zoek naar een helpende hand op gebied van social media.

Je beheert de KissKiss instagram en facebook accounts, denkt mee over thema’s voor de feesten en helpt bij de opzet van het feest zelf. 
Behalve deze bovenstaande manieren kan je op veel meel manieren helpen, je kan bijvoorbeeld bestuurslid worden van COC Regio Nijmegen of lhbti+ vluchtelingen helpen door een buddy van hen te worden!

Schroom dus niet om contact op te nemen, samen kijken we op welke manier we jouw talenten tot bloei kunnen laten komen. 🌺

Veelgestelde vragen

Wat jij wil doen! Wij vinden het belangrijk dat je plezier haalt uit wat je doet. Is dit nou iets met sociale media, bardiensten draaien of voorlichting op scholen? Laat het ons weten, tijdens het persoonlijk gesprek gaan we samen iets proberen te vinden!

Bij ons hoef je je niet per se wekelijks in te zetten als dat niet in je agenda past. We snappen dat het druk kan zijn. In het eerste gesprek kijken we hoe en wanneer jij wil helpen. Mocht je nou nergens aan vast willen zitten, dan is er ook nog de mogelijkheid dat je je inschrijft voor de FlexApp.

Jazeker! Wij willen dat jij je naar je zin hebt en staan altijd open voor nieuwe input en ideeën! 

 

Helemaal niet! Er is geen ervaring nodig om ons te ondersteunen. Iedereen is waardevol bij onze organisatie. Wij kijken naar taken die bij jou als persoon passen!

Zij gingen je voor:

Vrijwillgers
0 +

Zonder al deze parels zouden wij niet kunnen bestaan!

Leden
0

De leden vormen wie we zijn!

Werkgroepen
0

Met 14 werkgroepen zit er zeker iets tussen wat bij je past!

Onze verhalen!

Dit delen onze vrijwilligers:

Meld je aan als vrijwillger

Na het aanmelden nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.