Skip to main content

Wethouder Grete Visser (D66) bracht afgelopen vrijdag samen met een aantal van haar ambtenaren een geslaagd werkbezoek aan het Roze Huis in Nijmegen. Zij deed dit in het kader van het Regenboog Stembuskkoord.

Op initiatief van de Nijmeegse LHBTI-gemeenschap (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) is voorafgaand aan de raadsverkiezingen een Regenboog Stembusakkoord gesloten met vrijwel alle Nijmeegse politieke partijen. In het akkoord is afgesproken waar de partijen en de LHBTI-gemeenschap gezamenlijk werk van willen maken in de periode tot 2022. In het Nijmeegse coalitieakkoord is uitvoering van het Regenboog Stembusakkoord één van de speerpunten.

Tijdens het werkbezoek liet de wethouder zich informeren over onderdelen van het akkoord. Er waren presentaties over de hulp bij de coming out van jongeren, het binnenhalen van de Eurogames (een groot Europees roze sportevenement), de opvang van LGBTI-vluchtelingen en het profileren van Nijmegen als tolerante stad. Dit werkbezoek, zo vlak na haar installatie als wethouder, maakt duidelijk dat zij de uitvoering van het Regenboog Stembuskkoord belangrijk vindt, aldus Ap Willemsen, voorzitter van COC Regio Nijmegen. De initiatiefnemers van het stembusakkoord zijn enthousiast over de voortvarende wijze waarop de gemeente de uitvoering ervan oppakt. De komende jaren werken gemeente en de LHBTI-gemeenschap gezamenlijk aan de uitvoering van het akkoord.

Op de groepsfoto de initiatiefnemers van het Regenboog Stembusakkoord samen met de Nijmeegse wethouder Grete Visser en een aantal van haar ambtenaren. De rest van de foto’s illustreren het werkbezoek. Voor het vorige bericht over het Regenboog Stembusakkoord met daarin de inhoud van het akkoord en de partijen die het ondertekend hebben, klikt u hier. (Fotograaf: Josje van der Hoop. Foto is rechtenvrij, wel graag de naam vermelden.)
PRCOC

Beheeraccount