Skip to main content

Van maandag 28 mei t/m vrijdag 1 juni organiseert de Nijmeegse LHBTI-jongerenorganisatie Dito! voor de 10de keer een Roze Week op de campus van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN). Rond het thema Future in Progress wordt op woensdag 30 mei de duolezing Vechten voor je rechten georganiseerd met Jan Willem Duyvendak en COC-voorzitter Tanja Ineke.

Dito! organiseert de Roze Week ieder jaar om aandacht te vragen voor seksuele en genderdiversiteit op de Radboud Universiteit en de HAN. Voor deze lustrumeditie wordt extra groots uitgepakt. Overal op de campus zullen de bekende regenboogvlaggetjes hangen en de week is volgepland met geweldige en diverse activiteiten. Een Dragbingo, karaokeborrel, twee heerlijke lunches, thema-avond over hiv, PrEP en stigma, stijldansworkshop, theateravond, duolezing over de LHBTI-strijd en een lustrumfeest. Deze lustrumeditie mag je simpelweg niet missen!

Vechten voor je rechten

Prides in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Alkmaar en Dordrecht, Midzomer Grachtfestival in Utrecht, Roze Maandag in Tilburg, Roze Woensdag in Nijmegen en natuurlijk de Roze Zaterdag dit jaar in Gouda: schitterende feesten, maar ook publieke manifestaties om te vechten voor zichtbaarheid en acceptatie. Dat klinkt misschien dramatisch, maar alleen al door onszelf te zijn maken we deel uit van een actieve beweging met een geschiedenis van al meer dan honderd jaar.

Waar vecht de LHBTI-beweging op dit moment voor? Hoe doen we dat en wat kunnen we daarover leren van de generaties voor ons? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor de toekomst? Dat zijn een paar belangrijke vragen die aan de orde komen in de duo-lezing Vechten voor je rechten van Dito’s 10de Roze Week op de Nijmeegse Campus.

Hierover zullen twee prominente sprekers met ons van gedachten wisselen: Jan Willem Duyvendak en Tanja Ineke. Jan Willem Duyvendak is hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar sociale en protestbewegingen (waaronder de LHBTI-beweging), burgerschap en het gevoel van “erbij horen”. Tanja Ineke is voorzitter van COC Nederland en in die rol sterk betrokken bij de nationale en internationale belangenbehartiging van LHBTI’s. Het COC zet zich hier al meer dan 70 jaar voor in.

  • Jan Willem Duyvendak, hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, en COC-voorzitter Tanja Ineke
  • Datum: woensdag 30 mei 2018 – 19.30-21.00 uur
  • Locatie: Campus Radboud Universiteit – Grotiusgebouw, zaal -1.070 – Montessorilaan 10 te Nijmegen
  • Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig
  • Voor meer informatie – zie Facebookevent

Leave a Reply