Skip to main content

Het COC regio Nijmegen heeft aangifte gedaan van discriminatie door een demonstrant uit Brabant van het Identitair Verzet, een extreemrechtse actiegroep. Die liet zich negatief uit over transgenders tijdens een demonstratie op 22 december tegen een voorleesmiddag van dragqueens in de Nijmeegse bibliotheek; de bieb gelastte de voorleesmiddag vervolgens af.

Ap Willems, voorzitter van COC regio Nijmegen stapte gisteren naar de politie om aangifte te doen. ,,Het is de verantwoordelijkheid van het COC om dit op te pakken. We hebben binnen het COC een transgendergroep, dit incident willen en kunnen we niet zomaar laten passeren. We hebben net op Plein 1944 een prachtige fototentoonstelling gehad die laat zien hoe trots transgenders zijn.”

Op de Facebook pagina van COC Regio Nijmegen maakte het bestuurd bekend:
“Na de afgelasting van de voorleesmiddag in de bieb op 22 december jl, hebben we contact gezocht met Ieder1 gelijk, het anti discriminatie bureau in ons werkgebied.
Mede naar aanleiding van dit contact is besloten als COC Regio Nijmegen aangifte te doen van discriminatie. Door de feestdagen heeft het iets langer geduurd. Vanmorgen is de aangifte gedaan.”

Voor het volledige bericht: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/coc-doet-aangifte-tegen-actiegroep-die-demonstreerde-bij-afgeblazen-voorleesmiddag-dragqueens~a01e7975/