Skip to main content

Half februari 2022 verscheen het kinderboek ALLEMAAL MEE van Hanny Ebbers en Esther van Casteren. Hanny was leerkracht toen in 2012 alle basisscholen in Nijmegen een boekenpakket kregen met acht boeken met een link naar seksuele diversiteit. Zij had kleuters en wilde graag een boek met korte verhalen, waarin kinderen uit gezinnen met bijvoorbeeld twee moeders zich konden herkennen en ook dat kinderen uit een vader/moedergezin ontdekten dat er verschillende gezinsvormen zijn. Ze vond zo’n boek niet en schreef het zelf.

Het eerste verhaal voor ALLEMAAL MEE ontstond op vakantie, acht jaar geleden. Steeds kwam er eentje bij. Het werden 15 luchtige (voorlees) verhalen over de fantasierijke tweeling Roos, Jesse, hun pittige zusje Mijke en hond Vlekkie. Met hun mama’s Suzie en Eva op de achtergrond maken ze van gewone dingen een avontuur: kersen verkopen uit de tuin van papa Jaap, sparen voor oorbellen, stiekem ijsjes halen, een lieveheersbeestje maken van de rode auto van mama Eva.

Esther van Casteren, leerkracht en kunstenaar, zorgde voor vrolijke, kleurige tekeningen op elke bladzijde.

ALLEMAAL MEE is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Jonge kinderen hebben geen vooroordelen. Voor hen is het eenvoudig om te zijn wie ze zijn wanneer hier al vroeg aandacht en respect voor is, bijvoorbeeld in verhalen.

Zie de positieve reacties op de website www.hannyebbers.com. Hier vind je ook kleurplaten, memory en recepten uit het boek. Gezinnen, scholen en kinderdagverblijven schaften het boek al aan! Vanaf nu in alle boekenwinkels en online in Nederland en België te koop of te bestellen.