Skip to main content

‘Live’ podcast-avond, 21 april om 20.00uur bij LUX Nijmegen

Over pakweg 100 dagen vindt in Nijmegen de openingsceremonie plaats van het grootste, meerdaagse LGBTIQ+ sportevenement van Europa: de EuroGames. In de week na de 4Daagse zullen zo’n 2500 atleten uit heel Europa in 19 verschillende sporten met elkaar de strijd aan gaan.

Op donderdag 21 april geeft Movisie in LUX Nijmegen een korte presentatie over de geschiedenis van LGBTIQ+ en sport. Daarna praten gastvrouwen Anja van Hout en Jolanda van Gool (De Brabantse potcast) met verschillende gasten verder over dit onderwerp, over hun motivatie om betrokken te zijn bij de EuroGames, over hun passie voor sport en wat volgens hen de meerwaarde voor Nijmegen is om gaststad te zijn. Vanuit diverse invalshoeken bekijken zij ook of er wel behoefte is aan specifiek LGBTIQ+ sportclubs in Nederland of dat het ook anders kan, hoe was het, hoe is het nu en wat zou volgens de betrokkenen het ideale plaatje zijn?

Deze avond is bedoeld voor iedereen. Of je nou bestuurder bent van een sportvereniging, een beleidsmedewerker bij een gemeente of een LGBTIQ+ sporter bij een reguliere sportclub: kom, luister en geniet van de verhalen.

Gasten: Grete Visser (wethouder Onderwijs, welzijn en zorg van gemeente Nijmegen), Paul van Yperen (Movisie en Gay Games Amsterdam), Delano (volleyballer bij Vocasa), Leon Pijls (wielrenner bij GCGN – GaySportNijmegen), Marischka Bours (voormalig dansdocent Side Step), Sarah Wennmacker (mede-organisator Dans EuroGames), Joost van Wijngaarden (projectleider EuroGames Nijmegen)


Het bijwonen van deze avond is gratis. Een kaartje reserveren kan via de website van LUX Nijmegen: www.lux-nijmegen.nl/anders/te-gast-eurogames-nijmegen

EuroGames Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen, provincie Gelderland en ministerie van OC&W. EuroGames Nijmegen (27-30 juli): www.eurogames2022.eu