Skip to main content

Fier! vertegenwoordigt COC Regio Nijmegen op COC Songfestival

Afgelopen zaterdag 13 oktober werd in de Steigerzaal van de Nijmeegse Lindenberg gelegenheidsformatie Fier! met het nummer ‘Goed genoeg?’ uitgeroepen tot winnaar van de Nijmeegse voorronde van het COC Songfestival. ‘Goed genoeg?’ bezingt de zoektocht van de zangeres naar de vrouw van haar dromen, ook via wegen in de digitale wereld.

Fier! bestaat uit leadzangeres Nicole Verhoeven en achtergrondzangers Debby Marijnissen, Jos de Ridder en Karin Arentsen. Jos de Ridder en Debby Marijnissen schreven de tekst, Debby Marijnissen de muziek.  Het is een catchy poprocknummer met pit.

Jurering
De beoordeling vond plaats door de publieksjury in de vorm van een volle Steigerzaal en een vakjury, bestaand uit schrijfster Hanneke Hendrix, raadslid Quirijn Lokker en zangcoach Jet Pit.

Avond
Publiek luisterde en keek naar zes deelnemers. Naast de publieksfavoriet Fier! waren dat DoubleU met Ik heb iets gekregen, Le pianiste qui chante doucement met Vergeef mij de stilte, Augustus met Gay best friend,  Dimfy en Lennart met Als de vriendschap blijft en Mark Schilders met Vogelbekdier. Deze laatste scoorde in het totaal van vak- en publiekjury weliswaar het hoogst, maar zag de winst aan zich voorbij gaan omdat zijn act te lang was. De delen voor en na de pauze werden glamoureus  geopend door Lady Diamond. Na een eurovisie-singalong en een spannende puntentelling, werd de vooronde besloten met een extra optreden van het winnende nummer van Fier!

Amsterdam
COC Regio Nijmegen vaardigt Fier! af naar Amsterdam, waar op 8 december het COC Songfestival wordt gehouden, het landelijke liedjesfestival voor liedjes met een LHBTI- thema, die vaak voor die gelegenheid geschreven worden. Het festival vindt plaats in De Duif, het kerkgebouw waar Jos Brink ooit voorganger was.

Foto door Janet Ly van De Cycloop.

PRCOC

Beheeraccount