Skip to main content

Stukjes uit De Gelderlander, geschreven door Menno Provoost  op 
‘Op de eerste Tielse Coming Out Day werden door burgemeester en wethouders bij het gemeentehuis en de scholen regenboogvlaggen gehesen. Ook was er een bijeenkomst in Zinder waar een kleine thematische expositie was ingericht.

‘Fantastisch geslaagd’

Cees Anker van de Roze Groep Tiel: ,, In de Protestantse kerk is er uitgebreid bij stilgestaan, er stond zelfs een gigantische bos roze bloemen voor de preekstoel. Bij alle scholen was veel belangstelling bij het hijsen van de vlag en zijn lessen gegeven, er was een indrukwekkende bijeenkomst in Zinder dat een en al regenboog was. Voor de eerste keer vind ik het fantastisch geslaagd.”

Vooral de actieve deelname van scholen vindt Anker erg belangrijk. ,,Op alle scholen wordt stilgestaan bij respect en tolerantie voor deze groep. Alle leerlingen zijn uitgenodigd om erover na te denken. Voor sommige kringen of culturen, christelijk net zozeer als islamitisch, is dat al heel wat.”

Maatregelen voor acceptatie LHBTI

De gemeente Tiel wil het niet bij het hijsen van een paar vlaggen laten. Deze week is een uitvoeringsagenda voor LHBTI bekend gemaakt. Daar staan maatregelen in die moeten zorgen voor meer acceptatie van mensen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel zijn.

De gemeente gaat op het gebied van veiligheid, onderwijs en sport specifiek onderzoek doen naar de problemen die deze groep ervaart en hier oplossingen voor bedenken. Bijvoorbeeld door de bekendheid en toegankelijkheid te vergroten van loketten waar aangifte en melding gedaan kan worden van discriminatie, belediging, geweld of intimidatie. Ook wordt gedacht aan het oprichten van een denktank LHBTI die gevraagd en ongevraagd adviezen op dit gebied kan geven.


Lees het volledige artikel op De Gelderlander:

https://www.gelderlander.nl/tiel/voorvechter-lhbti-rechten-vindt-tielse-coming-out-day-niets-daar-komt-toch-geen-flikker-op-af~a10f3609/


Foto via Zinder Tiel, regenboogpad in Tiel.

PRCOC

Beheeraccount