Skip to main content
Regionaal nieuws

Tweede Dodenherdenking Nijmegen uit protest tegen niet noemen homo’s

By 3 mei 2018juni 19th, 2018No Comments

NIJMEGEN – Er zijn komende vrijdag twee Dodenherdenkingen op het Trainausplein in Nijmegen. Naast de officiële plechtigheid om 20.00 uur ’s avond houdt de Nijmeegse kunstenaar Jac Splinter al een alternatieve kranslegging ’s middags om 12.00 uur. Ook draagt hij een gedicht voor uit 1970 van Jaap Harten.

Hij protesteert zo bij het monument van Jan Van Hoof dat de LHBT-beweging (lesbisch, homo, bi, transgender) sinds 2014 niet meer apart wordt genoemd bij de officiële plechtigheid.
De LHBT-beweging in Nijmegen probeert al enkele jaren weer apart vermeld te worden tijdens de kranslegging. Nu worden homo-organisaties COC en andere belangenverenigingen aangekondigd als ‘vertegenwoordigers van maatschappelijk organisaties’. ,,De gemeente en het stedelijk comité 4/5 mei weigeren stelselmatig om alle kransleggers te noemen, zogenaamd vanwege tijdwinst. Ze verwijzen naar landelijke richtlijnen die er helemaal niet zijn’’, zegt Splinter boos.

Bron: https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/tweede-dodenherdenking-nijmegen-uit-protest-tegen-niet-noemen-homo-s~a9f1421d/

PRCOC

Beheeraccount