Skip to main content

Splinter Chabot en Maxime Albertazzi bij Roze Woensdag Jong!

Schrijvers Splinter Chabot en Edward van de Vendel, een mini-play-DRAGshow en Insta- en TikTokfamous Maxime Albertazzi: dit is nog maar een greep uit het programma van Roze Woensdag Jong! Op woensdag 21 juli is er voor en door jongeren een sprankelend ‘roze’ programma samengesteld op en rond het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen.

Roze outfits, regenboogvlaggen, dragshows en heel veel vrolijke mensen… ieder jaar staat Nijmegen op haar kop tijdens Roze Woensdag. Tijdens deze speciale dag van de Vierdaagse(feesten) kleurt de hele stad roze. Helaas dit jaar geen wandelaars en feesten, maar om Roze Woensdag kun je niet heen. In Bibliotheek De Marienburg, LUX en op het Mariënburgplein kunnen jongeren feest vieren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer.

Interviews met Splinter Chabot en Edward van de Vendel

Een speciale jongerenredactie heeft een sprankelend programma samengesteld. Een programma om de LHBTIQ+-community in de spotlight te zetten en queer jongeren het gevoel te geven dat ze zichzelf mogen zijn. Jongeren zijn tussen 13.00 en 17.00 uur welkom op en rondom het Mariënburgplein. In LUX interviewt de schrijvende performer Naomi Grant auteurs Splinter Chabot en Edward van de Vendel. Splinter Chabots  Confettiregen is dit jaar genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren. In 2020 deed hij mee aan het populaire tv-programma Wie is de Mol? Edward van de Vendel heeft al meer dan 80 jeugdboeken op zijn naam staan. Zijn interview- en dichtbundel Gloei is onlangs onderscheiden met een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel. Tijdens Roze Woensdag neemt hij Marijke en Ntando mee, jongeren die hij interviewde voor Gloei.

Hoge hakken en make-up

Maxime Albertazzi is op Roze Woensdag te vinden in Bibliotheek De Mariënburg. Ze deed in 2018 mee aan het Junior Eurovisie Songfestival en spreekt in haar populaire Instagram- en TikTok-stories vaak over LHBTIQ+ en jezelf zijn. De bieb is op Roze Woensdag ook het domein van House of Heels met hun mini-play-Dragshow. Valentina en Marcella gaan in hun Drag-o-theek helemaal los met make-up en styling. Er kan zelfs worden geshopt: in de bibliotheek staan kramen met zelfgemaakte spulletjes van jonge ondernemers. Buiten op het Mariënburgplein zijn informatiekraampjes te vinden van o.a. COC Nijmegen en Amnesty International.

De organisatie van Roze Woensdag Jong! is in handen van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stichting Roze Woensdag, LUX en SchoolsOUT! Meer informatie op: www.obgz.nl/agenda.