Skip to main content

Het internationale sporttoernooi van Gay Sport Nijmegen (GSN) blijft groeien. Onder de nieuwe naam Pink Summer Sports kunnen sporters dit jaar van 6 tot 8 juli meedoen aan zes takken van sport. Nieuwe disciplines zijn een tijdrit voor wielrenners en zaalvoetbal.

Het toernooi, met deelnemers uit binnen- en buitenland, begint vrijdagavond 6 juli met een tijdrit over tien kilometer voor wielrenners. Op zaterdag 7 juli staan als vaste onderdelen een badminton- en beachvolleybaltoernooi op het programma. Nieuw op zaterdag is het zaalvoetbaltoernooi, met teams van vijf tegen vijf.

Na het succes van vorig jaar zijn er zondag 8 juli opnieuw openwaterzwemwedstrijden in de Spiegelwaal. Deelnemers kunnen op zondag in de Spiegelwaal onder toezicht van de Nijmeegse reddingsbrigade 750 of 1500 meter zwemmen. Ook wordt die dag vanaf de Lentse Warande een hardloopwedstrijd over 7,5 kilometer over het eiland gehouden. Tegen de tijd dat de lopers finishen, komen ook wielrenners terug van een toertocht over 50 kilometer. Alle deelnemende sporters op zondag lunchen dan gezamenlijk.

De badminton- en beachvolleybalprijzen zijn dan al verdeeld. Op zaterdag 8 juli is er in het Universitair Sportcentrum een badmintontoernooi met enkel-, dubbel- en mixpartijen op verschillende niveaus. Op de velden van de Nijmeegse beachsportvereniging Aiolos wordt die dag het beachvolleybaltoernooi gehouden met teams uit verschillende plaatsen uit het land. De sportieve zaterdag wordt afgesloten met een diner en feest.

Volgens voorzitter Adrie Luykx van Gay Sport Nijmegen zet Nijmegen zich met Pink Summer Sports landelijk op de kaart als sportieve en LHBT+vriendelijke stad. “Gay Sport Nijmegen wil via sport LHBT+ emancipatie stimuleren, een veilig en positief sportklimaat creëren en de integratie van LHBT+ gemeenschap bevorderen. Iedereen die daaraan wil bijdragen is welkom en kan zich inschrijven. Wij zijn ook erg blij met de ondersteuning vanuit de gemeente, stichting Beheer Homohuis Nijmegen (sbhn) en Rabobank Rijk van Nijmegen. Pink Summer Sports is een weekend van fysieke inzet en sportieve prestaties en van elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Kortom: een sportief en ontspannen weekend!

Meer informatie en inschrijven voor Pink Summer Sports: www.gaysportnijmegen.nl

PRCOC

Beheeraccount