Damessalon

Elke tweede zondag van de maand is er een Damessalon voor vrouwen die (ook) op vrouwen vallen, van ongeveer 40 jaar en ouder. Het is een middag om elkaar te ontmoeten, een drankje en of hapje te nuttigen en te dansen op de muziek van verschillende dj’s. De activiteiten die wij aanbieden variëren van pubquizen, documentaires, optredens tot workshops.

De dag loopt van 15.00 uur tot 19.00 uur in het Roze Huis en de entree is €2. Om 15.00 uur ontmoeten we elkaar en is er tijd voor thee, koffie of een borrel en is er een activiteit. Vanaf 17.00 uur kan er worden gedanst. Voor wijzigingen in dit programma en de andere activiteiten die wij aanbieden, verwijzen wij graag naar onze Facebook: Damessalon Nijmegen.

Gemaakt door: het Lesbisch Archief Nijmegen

Wil je meer informatie over de Damessalon of heb je vragen

Herensalon

De Nijmeegse Zondagmiddagsalon is voor oudere homomannen en jongeren die zich erbij thuis voelen. Het is uniek door sfeer, stijl en gezelligheid. In 1988 is de Nijmeegse Zondagmiddagsalon ontstaan uit een particulier initiatief en vanaf 1997 maakt de salon als werkgroep deel uit van COC Regio Nijmegen. De Nijmeegse Zondagmiddagsalon heeft tot doel regelmatig bijeenkomsten te organiseren, waarbij oudere homomannen vanaf ongeveer 40 jaar en jongere homomannen, die zich juist bij de ouderen thuis voelen, elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje.

Waarom een zondagmiddagsalon?

Omdat het gezellig is om gelijkgestemden te ontmoeten en te spreken; om een (soms) saaie zondagmiddag te doorbreken; omdat het goed is te ervaren dat je niet alleen staat als oudere homoman; om te ontdekken dat er gezamenlijke belangen zijn; om ook eens een dansje te maken.

De salon vindt al sinds de oprichting plaats elke 1e en 3e zondag van elke maand, dus 24 maal per jaar. De middag begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur in (tijdelijk) Le Café, Grotestraat 6 Nijmegen. De salon wordt verzorgd door een team van homomannen. Ze geven sfeer aan de ruimte. Ze hebben een luisterend oor en aandacht voor hetgeen je bezighoudt. Ze verzorgen het programma, gaan rond met lekkere hapjes en ontvangen nieuwe gasten.

Wil je meer informatie over de Herensalon of heb je vragen