Skip to main content

Het is u vast niet ontgaan: afgelopen weekend heeft zich een intens en aangrijpend incident voorgedaan in Eindhoven. Daar hebben volwassen voetbalsupporters het pand van COC Eindhoven en regio belaagd, terwijl daar op dat moment een activiteit voor LHBTI+ jongeren gaande was. Deze hooligans vonden het nodig om de regenboogvlag agressief van de gevel te trekken, kapot te maken en deze niet veel later elders in brand te steken. Ook is er tijdens het incident een vrijwilliger geslagen toen zij wilde ingrijpen.

U zult begrijpen dat dit een ingrijpende gebeurtenis is voor zowel de LHBTI+ jongeren, vrijwilligers, het COC – in het bijzonder COC Eindhoven en regio – en de Nederlandse LHBTI+ gemeenschap. Gelukkig zien wij als COC-verenigingen dat er op de sociale media en elders een luid en helder tegengeluid te horen is tegen deze walgelijke actie.

Aankomende zaterdag 15 april 2023, hangt COC Eindhoven en regio een nieuwe regenboogvlag uit aan hun locatie, Pand54. Iedereen is uitgenodigd om samen met hen de nieuwe vlag te laten wapperen aan hun gevel. Dit gebeurt om 12:30 uur (inloop vanaf 12 uur), waarbij er na afloop de mogelijkheid is om na te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

Wij roepen alle gemeenten en provincies in Nederland, en ook het bedrijfsleven, (betaald) voetbalorganisaties en ieder ander op om zaterdag eenzelfde signaal af te geven, en op zaterdag 15 april 2023 de regenboogvlag te hijsen. Een krachtig signaal, waarmee we LHBTI+ jongeren, de vrijwilligers, COC Eindhoven en regio en alle LHBTI+ personen een hart onder de riem steken en de LHBTI+ gemeenschap in Nederland ziet dat de samenleving achter hen staat. Een uitstekend moment om in Nederland te laten zien dat dit gedrag, deze haat en agressie tegen LHBTI+ personen, breed wordt afgekeurd.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

Met vriendelijke groet,

Namens alle COC-verenigingen
COC Nederland
COC Eindhoven en regio


COC Amsterdam en omstreken
COC Deventer en omstreken
COC Friesland
COC Groningen & Drenthe
COC Haaglanden
COC Kennemerland
COC Leiden
COC Limburg
COC Midden-Gelderland
COC Midden-Nederland
COC Noord-Holland Noord COC Noordoost Brabant
COC Regio Nijmegen
COC Rotterdam Rijnmond
COC Tilburg-Breda en omgeving
COC Twente-Achterhoek
COC West-Brabant
COC Zeeland
COC Zwolle