Skip to main content

Huidtotaal

Huidtotaal is een praktijk voor huidtherapie en oedeemtherapie waar uitsluitend hbo-gediplomeerd huidtherapeuten werken. 

Inmiddels proberen wij al enkele jaren bij te dragen aan de transgenderzorg door ontharing middels lasertherapie en elektrische epilatie (zowel in het gelaat als in het genitaal-gebied). Het is voor ons heel dankbaar werk omdat je ziet dat je bijdraagt aan iemands transitie.

Voor ontharing in het gelaat is het vaak esthetisch erg belangrijk dat de uiterlijke kenmerken veranderen en onder andere meer zelfverzekerdheid creëert. Daarnaast draagt het (jammer genoeg soms nog steeds nodig) ook bij aan meer veiligheid voor de persoon (bijvoorbeeld op straat, het uitgaansleven, de sportclub, op het werk, etc.).

Naast het gelaat behandelen wij dus ook het genitaal-gebied, iets dat medisch noodzakelijk is voor het uitvoeren van de operatieve ingrepen voor de geslachtsverandering. Dit is iets dat niet alle klinieken aanbieden maar waarvan wij vinden dat het even belangrijk is als ontharing van het gelaat. Wij onthouden daarbij dat het voor de persoon in kwestie meestal best een drempel is.

We beschikken over 2 locaties waar uitsluitend hbo-gediplomeerd huidtherapeuten werken.

Huidtotaal locatie Arnhem
Wassenaarweg 5A
6843NX Arnhem
085-0043186
arnhem@huidtotaal.nl

Huidtotaal locatie Doetinchem
Grutbroek 30
7008AM Doetinchem
085-0043186
doetinchem@huidtotaal.nl