Skip to main content

Traditiegetrouw verzorgt een prominente Nederlander op de laatste vrijdag van januari de burgemeester Daleslezing. Tijdens deze avond wordt ook altijd de Burgemeester Dalesprijs uitgereikt.

Vanwege de coronamaatregelen die van kracht zijn is besloten om zowel de jubileumeditie van de lezing als de prijsuitreiking te verplaatsen naar vrijdag 10 juni. We verwachten dat het dan weer mogelijk is om met een groot publiek deze bijzondere  25e lezing te ‘vieren’, en bovendien een mooi podium te kunnen bieden aan de burgemeester Dales Prijswinnaar. Spreker en laureaat worden op een later moment bekend gemaakt.

Vanwege het jubileum van de Burgemeester Daleslezing zullen we op 10 juni op meerdere manieren stil staan bij “25 jaar lezing” en bij “artikel 1”, waar de lezing altijd over gaat. Houdt de (sociale) media en onze site dus goed in de gaten!    

Lezing en prijs zijn genoemd naar voormalig minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Nijmegen Ien Dales (1931-1994). Zij maakte zich in die functies sterk voor anti-discriminatiemaatregelen en -wetgeving. De Stichting Burgemeester Dales Lezing en COC Regio Nijmegen organiseren de bijeenkomst.

De lezing geeft prominenten uit de samenleving gelegenheid zich uit te laten over het non-discriminatiebeginsel, zoals dat is verwoord in artikel 1 van de Grondwet. De lezing werd eerder uitgesproken door onder andere Boris Dittrich. Gerdi Verbeet,  Sinan Can, Gerard Spong, Kajsa Ollongren, Abdelkader Benali, Ed d’Hondt, Thom de Graaf, Anil Ramdas, Jan Pronk, Inez Weski, Afshin Ellian, Ed van Thijn, Rob Tielman, Alexander Pechtold, Lilianne Ploumen, Agnes Jongerius, Fatima Elatik, Atzo Nicolaï, Alex Brenninkmeijer en Femke Halsema.

Zie voor alle informatie over lezing en prijs: www.daleslezing.nl  of  bezoek de pagina op Facebook.