Skip to main content

COC Regio Nijmegen

Nog altijd is het nodig om stoutmoedig te zijn om door emancipatie de positie van Lesbiënnes, Homo’s, Biseksuelen, Transgender en Intersekse personen (afgekort LHBTI) te verbeteren. Met het woord stoutmoedig willen wij het moedige karakter van de voorvechters van LHBTI-emancipatie in het verleden (en heden) eren. Ook willen wij het nog altijd vaak ondeugende karakter van de beweging onderstrepen, zowel waar het gaat om (seksuele) emancipatie, als om creativiteit en uitstraling. COC Regio Nijmegen zet zich daarom stoutmoedig in voor jouw belangen. Jouw belangen om in vrijheid te kunnen zijn wie je bent, ongeacht je seksuele geaardheid, je genderidentiteit, je genderexpressie of je seksekenmerken. Voor meer informatie over hoe wij jouw belangen behartigen, navigeer je naar Jouw belangen.

Om onze algemene folder te downloaden, klik u hier.

COC Regio Nijmegen is als zelfstandige vereniging lid van de Federatie COC Nederland en heeft een werkgebied dat de volgende gemeenten omvat:

  • Berg en Dal
  • Beuningen
  • Buren
  • Culemborg
  • Druten
  • Heumen
  • Lingewaard*
  • Neder-Betuwe
  • Nijmegen
  • Overbetuwe**
  • Tiel
  • West Maas en Waal
  • Wijchen

*) Het dorp Huissen valt onder COC Midden-Gelderland
**) Het dorp Heteren valt onder COC Midden-Gelderland

Wil jij dat wij meer aandacht vragen voor LHBTI in jouw gemeente? Neem contact met ons op en we maken ons er samen sterk voor.

Voor contact met onze organisatie mag je altijd mailen

Organisatie

COC Regio Nijmegen telt momenteel 14 werkgroepen met elk een eigen onderwerp waar zij zich mee bezig houden. Van het organiseren van het bekendste gayfeest in Gelderland – de KissKiss – tot het regelen van minimaal 100 voorlichtingen per jaar op basisscholen en middelbare scholen, van het organiseren van salons voor elke doelgroep tot het lobbyen voor voorlichtingen aan zorgpersoneel: wij als COC pogen op allerlei manieren de emancipatie van LHBTI’ers vooruit te helpen.

Het dagelijkse bestuur bestaat uit de voorzitter, penningmeester en secretaris. Daarnaast zijn er drie algemene bestuursleden actief, die zicht houden op de vele werkgroepen en projecten. Kijk onder bestuur voor meer informatie over wie onze bestuursleden zijn.

Elke werkgroep telt minstens één coördinator, die verantwoordelijk is voor het wel en wee van hun werkgroep. De werkgroep zelf kan uit verschillende groottes bestaan, waarbij het Voorlichtingsteam veruit het grootste team is met meer dan 20 vrijwilligers. Als vrijwilliger vragen we je lid te worden van het COC, zodat je invloed kunt hebben op het beleid waaraan je vrijwilligerswerk bijdraagt. Als bedankje voor het lid zijn mag je drie keer in het jaar gratis naar de KissKiss. Als lid van het COC kun je invloed hebben op het beleid van zowel de landelijke agenda als de agenda van je regionale COC. De beleidsvisie van COC Regio Nijmegen wordt besproken tijdens Algemene Leden Vergaderingen (ALVs).

COC Regio Nijmegen draait volledig op vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om ook aan de slag te gaan als vrijwilliger? Je kunt contact opnemen met specifieke werkgroepen die je interessant lijken door hun eigen pagina op deze site te bezoeken, of een vrijblijvend gesprek aanvragen met iemand van het bestuur om meer te weten te kunnen komen over dit COC. Daarnaast zoeken we ook altijd mensen die willen helpen met kortdurige projecten. Klik op vacatures om te zien naar welke talenten we dringend op zoek zijn.