Skip to main content

Op 8 oktober a.s. zal Boris Dittrich de 24e Burgemeester Daleslezing uitspreken. De lezing stond samen met de uitreiking van de Burgemeester Dalesprijs oorspronkelijk gepland voor afgelopen januari, maar kon toen vanwege Coronamaatregelen niet doorgaan.

Op 8 oktober markeren de lezing en prijsuitreiking o.a. het begin de feestelijkheden die in dat weekend plaatsvinden ter ere van het 50-jarige bestaan van COC Regio Nijmegen.

Ook dit jaar zijn we weer te gast bij Gemeente Nijmegen. Vanaf acht uur bent u welkom in de hal van het stadhuis (aan de Burchtstraat) voor ontvangst met koffie of thee. De zaal gaat open om tien voor half negen, het programma start om half negen.

Na afloop bent u welkom voor een korte nazit met drankje, eveneens aangeboden door de gemeente. Het muzikaal intermezzo wordt dit jaar verzorgd door Roy Binkhorst.

Boris Dittrich is mensenrechtenactivist, schrijver en politicus. Vanaf juni 2019 is hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor Democraten 66 (D66). Van 1 mei 2007 tot 1 oktober 2018 werkte hij als Directeur pleitbezorging (Advocacy Director) Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

Bovenstaand programma is uiteraard onder voorbehoud van de op acht oktober geldende Coronamaatregelen. Bij veranderingen vermelden wij dit op de site www.daleslezing.nl en op Facebook.