Skip to main content

COC Regio
NIJMEGEN
Stoutmoedig voor jouw belangen Word lid
COC Regio
NIJMEGEN
Stoutmoedig voor jouw belangen Word lid
Nieuws
7 juli 2023

Roze Woensdag 2023: dit jaar kleurrijker dan ooit!

NIJMEGEN – Op woensdag 19 juli is Nijmegen weer dé roze regenbooghoofdstad van Nederland. Stichting Vierdaagsefeesten en Stichting Roze Woensdag staan voor een inclusief feest waar iedereen welkom is, en…
Nieuws
19 juni 2023

Vlaggenparade

Zondag 16 juli is er weer een Vlaggenparade en openingsceremonie van de 4Daagse! COC Regio Nijmegen loopt al een aantal jaren mee. Vind je het leuk dit jaar mee te…
Nieuws
26 mei 2023

United Colours of KissKiss

Woensdag 19 juli 2023 = Roze woensdag in Nijmegen! Over twee maanden beginnen de Zomerfeesten pas maar we kunnen nu al aankondigen dat de KissKiss er dit jaar weer bij is!We…

COC Regio Nijmegen stelt zich de bevordering van de emancipatie, acceptatie en integratie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender & intersekse personen (LHBTIQ+) ten doel. Dit doen wij door ons stoutmoedig in te zetten voor jouw belangen.

Klik hier om onze nieuwe informatiefolder te bekijken, gemaakt door Florian Veenemans.

Coming Out betekent uit de kast komen: het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Op Coming Out Day wordt er, met het oog op meer acceptatie van homoseksualiteit, speciaal aandacht gegeven aan dit moment. Ondanks dat deze bijzondere dag al vanaf 1988 bestaat, wordt het pas sinds 2009 jaarlijks in Nederland gevierd. In samenwerking met andere roze partijen en de Gemeente Nijmegen wordt ook dit jaar op 11 oktober aandacht besteed aan Coming Out Dag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en zorg dat je altijd op de hoogte blijft van onze activiteiten. De nieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Ieder jaar wordt in januari de Burgemeester Dales Prijs uit gereikt. De prijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie.

De onafhankelijke jury heeft dit jaar het Lesbisch Archief Nijmegen voorgedragen vanwege de belangrijke rol in het vastleggen van acties en publiciteit op het gebied van emancipatie van lesbische vrouwen. Daarnaast heeft de jury van de Burgemeester Dalesprijs bewondering voor de inzet en het enthousiasme waarmee de vele vrijwilligers al 35 jaar hun werk uitvoeren in het kader van de emancipatie en acceptatie van alle LHBTI burgers in Nijmegen. Een strijd die niet makkelijk was en die die doorloopt tot op de dag van vandaag.

Wil je je inzetten als vrijwilliger?

Over ons

Ons bestuur

Het bestuur van COC Regio Nijmegen bestaat uit 7 actieve vrijwillige bestuursleden met een hart voor de LHBTI-beweging. Klik hier voor meer informatie over ons.

Lees meer

Beleidsstukken

COC Regio Nijmegen is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Wij werken voor 100% in het algemeen belang.

Lees meer

Samenwerking

Om tot één grote LHBTI-emancipatie beweging te komen staan wij altijd open voor nieuwe samenwerkingspartners. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Contact