Skip to main content

KissKiss Club

De KissKiss is al ruim 18 jaar één van de bekendste gayfeesten van Nederland. Zes keer per jaar dansen de 1.100 bezoekers tot 5 uur ‘s ochtends door, genietend van een feest waar iedereen welkom is ongeachte seksuele geaarheid en genderidentiteit. Dus hetero friendly! De KissKiss vindt sinds 2014 plaats in het nieuwe Doornroosje, waardoor het feest ontzettend is gegroeid. Meer bezoekers, meer entertainers en meer feest!  Elke Kisskiss is er verrassend entertainment, van dragqueens tot aerial dansers. Wees er bij!

Kaartverkoop
De kaartverkoop start enkele weken voor elk feest dus houdt de site en Facebook goed in de gaten. Er is ook een speciale early-bird korting voor de snelle beslissers!  Check voor meer informatie en voor de kaartverkoop www.kisskiss.nl  en facebook.

Na afloop van elke KissKiss zullen de mooiste foto’s op de Facebook geplaatst worden en uitgelicht worden hier op de COC Regio Nijmegen website.

Heb je vragen over de KissKiss Club?

COC Songfestival

Het Nationaal COC Songfestival zet zich vanuit een creatief perspectief in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBTI’s) in Nederland door een breed podium te bieden aan tekstschrijvers, componisten en uitvoerenden. Doel van het songfestival is het genereren van een breed aanbod van liedjes met een LHBTI thema. Het festival wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd in een andere stad. Het is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival – toen Willeke Alberti als laatste eindigde en de kansen voor Nederland verkeken waren – maar inmiddels is het festival uitgegroeid tot een serieus evenement op de COC kalender.

Nijmeegse voorronde

Jaarlijks worden vanuit de verschillende COCs in het land voorrondes gehouden voor het songfestival, waarna de winnende act wordt afgevaardigd naar het nationale festival. Zo ook in Nijmegen. De aanmelding staat open voor iedereen, als songwriter of als artiest. De Nijmeegse voorronde wordt op een leuke locatie gehouden met een intiem publiek. Vorig jaar heeft Sher meegedaan namens COC Regio Nijmegen, met haar eigen nummer Bromvlieg. Ze werd begeleid op de gitaar door Pelle.

Wil jij je aanmelden voor de Nijmeegse voorronde van het COC Songfestival?

Buiten de Binary

Buiten de Binary is een dag vol workshops, lezingen, films, debat en meer over de ruimte buiten de hokjes. Een evenement om die ruimte buiten de hokjes te onderzoeken, namen te geven en vervolgens weer uit te gummen en voornamelijk om die ruimte te vieren!

Buiten de Binary draait om de ruimte tussen de bekende hokjes van man/vrouw, homo/hetero, seksueel/aseksueel. Tussen al die bekende hokjes zit ruimte, ruimte voor al het andere. Vandaar dit jaarlijks terugkerende evenement georganiseerd door de Transgendergroep Nijmegen. Het thema van de dag draait om de veelzijdigheid en veranderlijkheid van bijvoorbeeld seksualiteit, gender, verlangen, fantasie, uiterlijk, innerlijk, lichaam en/of identiteit. De Buiten de Binary dag van 2017 was op zaterdag 14 oktober. Voor die van dit jaar, check de website.

Check de website

Burgemeester Dalesprijs & Lezing

De Burgemeester Dalesprijs is door COC Regio Nijmegen in het leven geroepen ter ere van haar 25-jarig bestaan in 1996, en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie uit het Rijk van Nijmegen die op vrijwillige, maar vooral persoonlijke en voorbeeldige wijze gestalte geeft aan Artikel 1 van de grondwet.  Het betreft dus mensen die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, voor de gelijke behandeling van achtergestelde groepen en/of voor de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord. COC Regio Nijmegen wil hiermee het belang van gelijke rechten benadrukken en aandacht schenken aan initiatieven die hieraan positief bijdragen.

Nominaties
Nominaties kunnen door eenieder worden gedaan bij het secretariaat van COC Regio Nijmegen (info@cocregionijmegen.nl). Nominaties voor de Dalesprijs 2021 kunnen tot 20 december 2020 worden ingezonden.  De nominaties worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. De jury doet een voordracht aan het bestuur van COC Regio Nijmegen. Op dit moment bestaat de jury uit Ursula Prinsen (Stichting School & Veiligheid), Tjeu Borremans (Stichting Roze Huis), Ruth Seuren (voormalig bestuurslid COC Regio Nijmegen), Ralph Sluijs (Vizier) en Saïd Bouharrou (voormalig prijswinnaar en lid van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland). De prijs wordt jaarlijks in januari uitgereikt en omvat een oorkonde en een bedrag van €500,-.

Lezing
Aan de jaarlijkse prijsuitreiking werd in 1998 een lezing toegevoegd om de prijs in een bredere context te plaatsen. De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Burgemeester Dales Lezing. De stichting nodigt gerenommeerde sprekers uit hun licht te laten schijnen op Artikel 1 van de Grondwet.

In 2020 was oud-kamervoorzitter Gerdi Verbeet de spreker. Vorige lezingen werden gedaan door o.a. Abdelkader Benali, Afshin Ellian, Anil Ramdas, Inez Weski, Lilianne Ploumen, Rob Tielman, Gerard Spong en Sinan Can.

Uitreiking
De uitreiking van de Burgemeester Dalesprijs en de Burgemeester Daleslezing vinden jaarlijks plaats op de laatste vrijdag van januari in het stadhuis van Nijmegen. De gemeente is gastvrouw voor dit evenement. Meer informatie over de lezing, alsmede de persoon Ien Dales naar wie de prijs en lezing zijn vernoemd, en de motivaties voor de in het verleden uitgereikte prijzen, is te vinden op www.daleslezing.nl. Hier vindt u ook de meest recente informatie over de lezing en prijsuitreiking i.v.m. de Covid19 situatie in 2021.

Voor meer informatie, stuur ons een mail