Skip to main content

Vacature Politieke Werkgroep

COC Regio Nijmegen richt een werkgroep op die zich bezig gaat houden met de regionale politiek (gemeenten en de provincie). Deze werkgroep gaat van buitenaf politieke instanties in de regio stimuleren als het gaat om LHBTI+-beleid. Wil jij als vrijwilliger deze werkgroep mee verder invullen?

In de werkgroep zijn mensen met verschillende achtergronden welkom, inclusief mensen uit verschillende delen van de regio. De regio waar deze werkgroep zich op gaat richten is een breed deel van Zuid-Gelderland, vanaf gemeente Berg en Dal tot aan Culemborg.

We zijn op zoek naar mensen met verschillende ervaringen en kwaliteiten. Mensen met ervaring in de regionale politiek kunnen we natuurlijk goed gebruiken! Maar ook mensen met minder ervaring in de politiek zijn welkom. Ben jij bijvoorbeeld een echte netwerker en ga je graag naar politieke borrels of recepties? Of ben je iemand die graag in de gaten houdt wat er in de politiek speelt, waar wij vanuit deze werkgroep op aan willen haken? Ben jij iemand die graag dingen vastlegt en daarmee dossiers kan opbouwen? Of ben je iemand die graag op praktische manieren de handen uit de mouwen wil steken, om bijvoorbeeld locaties te regelen of promotie te maken?

Als werkgroep willen we een netwerk opbouwen in de regio. Hiervoor gaan we politieke bijeenkomsten bijwonen zodat we de mensen in de verschillende raden leren kennen en zij ons ook leren kennen. Aan de andere kant willen we met de werkgroep ook politieke (inclusief filosofische of ethische) café-avonden organiseren, om met onze community in gesprek te gaan over de thema’s die spelen. Zo kunnen we hen goed vertegenwoordigen. Ook willen we in de gaten houden welke onderwerpen er voorbij komen op de politieke agenda’s, om hierop in te kunnen spelen. Wij willen politici enthousiasmeren om aan de slag te gaan met de relevante thema’s en zorgen dat zij COC Regio Nijmegen weten te vinden.

Wil jij je inzetten om namens COC Regio Nijmegen LHBTI+-onderwerpen op de politieke kaart te zetten in onze regio? Kun jij goed samenwerken met andere commissieleden en het bestuur en wil jij je vastbijten in deze materie? Neem dan contact op met het bestuur van COC Regio Nijmegen, of met de coördinator van de werkgroep d.m.v. een mailtje naar marley@cocregionijmegen.nl.

Wil je meer informatie of heb je interesse?