Skip to main content

Duo-Voorzitter

COC Regio Nijmegen gaat op zoek naar een nieuwe Voorzitter (in duo-contructie)

Zomer, vakantie, tijd voor bezinning: wat is belangrijk in het leven? Waar wil ik mijn tijd en energie voor inzetten?

Gebeurtenissen in de afgelopen maanden hebben opnieuw duidelijk gemaakt dat jezelf kunnen zijn, lang niet voor alle LHBTIQ+ personen vanzelfsprekend is. Tegelijkertijd bruist de regenbooggemeenschap in en om Nijmegen van energie en passie om voor zichzelf en de nieuwe generatie op te komen!

Heb jij een passie voor de regenbooggemeenschap en kun jij wat tijd en energie vrijmaken om haar belangen binnen en buiten Nijmegen op de kaart te krijgen? Heb je zin om in een duo-constructie leiding te geven aan een enthousiast en ambitieuze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacature: Voorzitter bij COC regio Nijmegen (in duo-constructie)

Het COC is dé belangenbehartiger van de regenbooggemeenschap in Nijmegen en omstreken. Naast het realiseren van ontmoeting en het organiseren van activiteiten is onze rol op het gebied van belangenbehartiging in Nijmegen en ook in de regio Zuid Gelderland sterk aan het groeien. Een greep uit de activiteiten op dit moment: uitbreiden van voorlichtingsprogramma’s, partnership in een maatschappelijk diensttijdprogramma, organisatie van een regionale regenboogconferentie, professionalisering van de organisatie o.a. middels de inzet van betaalde krachten.

Om onze zichtbaarheid als belangenbehartiger in de regio te vergroten en de professionalisering van de organisatie verder door te zetten, zijn wij op zoek naar een tweede voorzitter, die met de huidige voorzitter in een duo-constructie deze prachtige organisatie kan faciliteren en de zichtbaarheid vergroten. Dit maakt het ook mogelijk om t.z.t. in een dakpanconstructie opvolging te realiseren, waardoor de continuïteit beter gewaarborgd is.

Heb jij een regenbooghart op de juiste plek en wil je een deel van je tijd voor de regenboog-gemeenschap inzetten? Kom dan graag kennismaken of deze bestuursfunctie bij je past!

Jij bent…
… een verbinder en facilitator, maar deinst er niet voor terug om naar buiten te treden en in de schijnwerpers te staan
… communicatief vaardig en enthousiast
… een echte teamspeler die goed prioriteiten kan stellen
… 6-8 uur per week beschikbaar

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een enorm netwerk! Als voorzitter heb je veel contact met personen zowel binnen de vereniging als daarbuiten;
  • Enthousiasme en passie van alle vrijwilligers die je helpt faciliteren om te doen waar ze goed in zijn;
  • En vooral een onvergetelijke tijd vol met mooie herinneringen en nieuwe vrienden!

Lijkt het jou een mooie uitdaging om als nieuwe duo-voorzitter toe te treden tot ons bestuur of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met voorzitter Sigrid Pillen via voorzitter@cocregionijmegen.nl . Vanwege de zomer is de reactietermijn wat langer, tot 6 september 2023. NB Van 20 juli tot 20 augustus is het bestuur met zomerreces.

Meer informatie over het COC is te vinden op onze facebook/instagram pagina.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wil je meer informatie of heb je interesse?