Skip to main content

Vacature: Adviseur subsidie en fondsenwerving


+/-100 uur in de periode december 2023 – juni 2024

Het COC is dé belangenbehartiger van de regenbooggemeenschap in Nijmegen en omstreken. Met ruim 400 leden en 100 actieve vrijwilligers bruist de organisatie van energie en passie om op te komen voor de belangen van de LHBTI+ gemeenschap, voorlichting te geven en ontmoeting en activiteiten te organiseren. We groeien sterk als partner van gemeentes en andere organisaties in onze regio op het gebied van diversiteit en inclusie. Om onze slagkracht te vergroten en zoveel mogelijk plannen te kunnen realiseren zijn externe geldstromen van groot belang. Wij zetten dan ook in op de versterking van het verwerven van externe geldstromen.

Jij houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe subsidieaanvragen en begeleid je deze processen. Als adviseur subsidie en fondsenwerving kun je echt impact hebben op de groei en ambities van onze organisatie. Zo geef je nog meer kleur aan de regenbooggemeenschap in de regio Nijmegen. Je werkt vanuit thuis. Afstemming met het bestuur vindt plaats online of fysiek op onze thuislocatie het Roze Huis in Nijmegen. Je houdt je als adviseur subsidie en fondsenwerving bezig met het:

 • ontwikkelen van een verwervingsstrategie.
 • herkennen van subsidiemogelijkheden voor investeringen en projecten.
 • verbinden van de (subsidie)mogelijkheden aan de ambities van het bestuur en de organisatie.
 • begeleiden van het proces, het coördineren van een samenhangende aanpak rond de verwerving van externe financiering en subsidies.

De aan te vragen subsidies spelen zich primair af op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau.

Dit breng je mee als adviseur Subsidie en fondsenwerving

Je bent het best te beschrijven als ondernemend en flexibel. En om het af te maken ben je een aanjager. Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van fondsenwerving in de non-profit sector. Je schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld. Om het af te maken ben je organiserend sterk. Je werkt planmatig en gestructureerd. Kortom, een echte inspiratiebron als adviseur subsidie en fondsenwerving. Daarnaast heb je:

 • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van een verwervingsstrategie.
 • Aantoonbare ervaring met het succesvol verwerven van subsidies en het succesvol begeleiden/ondersteunen van regionale, provinciale en nationale projecten die subsidie hebben verkregen.
 • Relevante netwerken in Gelderland en beschik je over goede contacten of ingangen bij fondsen voor de non-profit sector.

Wat bieden wij

Een uitdagende opdracht waarmee je veel impact kan maken op het gebied van belangenbehartiging van de regenbooggemeenschap in (regio) Nijmegen. Een grote mate van verantwoordelijkheid gecombineerd met vrijheid om aan de uitvoering jouw eigen draai te geven.

Meer informatie over het COC is te vinden op onze website: www.cocregionijmegen.nl en op onze facebook/instagram pagina.

Lijkt dit jou dit een mooie uitdaging?

Stuur je CV en een motivatiebrief dan uiterlijk 6 november 2023 naar chantal@cocregionijmegen.nl. We nemen dan z.s.m. contact met je op.

Goed om te weten:

 • Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten vanuit de regenbooggemeenschap voorrang.
 • Een referentiecheck kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Voordat je bij ons in dienst komt, lever je een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan.
 • We doen de werving zelf, dus acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.