Café Dapper

Café Dapper is al meer dan 20 jaar de maandelijkse ontmoetingsmiddag voor homo’s met een (licht) verstandelijke beperking. Het is een ontmoetingscafé waar wij elkaar in een prettige omgeving kunnen leren kennen en waar gedanst, gekletst en gedronken mag worden.

Café Dapper vindt elke vierde zondag van de maand plaats, van 15.00 tot 18.00 uur in Café Lenthe in Nijmegen. Er is dan gelegenheid om te dansen, te kletsen of een serieus gesprek te hebben. Je kunt ook naar muziek luisteren, een spelletje doen of gewoon een lekker pilsje drinken. De middag wordt elke keer druk bezocht door bezoekers uit Nijmegen en ver daarbuiten en kan een mooie gelegenheid zijn om nieuwe vrienden te maken of te zoeken naar een relatie. Kijk op onze Facebook voor foto’s en andere nieuwtjes: Café Dapper.

In 2008 won Café Dapper de Burgemeester Dales prijs! Deze prijs is bedoeld ter onderscheiding van personen of organisaties die in het Rijk van Nijmegen op vrijwillige basis en op zeer persoonlijke en voorbeeldige wijze gestalte hebben gegeven aan artikel 1 van de Grondwet.

Het team van Café Dapper bestaat uit een groep gezellige vrijwilligers; Maria Engels, Agnes Gril, Frans Oris, hondje Siro en René Kusters. DJ Frank Jacops verzorgt elke middag de muziek.

AutiRoze

AutiRoze is er om LHBTI+ met autisme hun plek te laten vinden in de regenboog gemeenschap, de autisme gemeenschap en de samenleving als geheel.AutiRoze is van, voor en door LHBTI+ met autisme. We bestaan omdat er onder onze doelgroep behoefte is aan samenkomen en (h)erkenning.

We hebben een positieve en open houding en nemen als LHBTI+ met autisme zelf de regie in onze emancipatie. Ons uitgangspunt is dat autisten op hun eigen manier bijdragen aan de samenleving en deze meer kleur geven. Vandaar ons motto: “Autisme is ook diversiteit”!

AutiRoze Nijmegen organiseert elke 4de dinsdag van de maand van 19:00 tot 22:00 een bijeenkomst in het Roze Huis.De ene maand hebben we een activiteit en de andere maand een borrel.

Een volledig overzicht vind je in onze agenda en op facebook.

Vind je het spannend om voor het eerst te komen?
Geen probleem! In overleg maken we veel mogelijk. Bijvoorbeeld een aparte kennismaking met een vrijwilliger, iets eerder komen of met iemand samen komen. Neem gerust contact op. Dan bespreken we wat voor jou het beste werkt.

AutiRoze wordt volledig gedraaid door vrijwilligers, waarvan de meeste zelf tot de doelgroep behoren. Meer informatie lees je op de landelijke website. Wil je meer weten, mail ons dan via onderstaande button.

Voor meer info over AutiRoze

Café Labelloos

Café Labelloos is het ontmoetingscafé voor iedereen die homo/lesbisch/bi en of trans is en een psychiatrische handicap heeft. Het is een plek waar je je veilig en geaccepteerd kunt voelen en jezelf kunt zijn.

Het café biedt LHBTI-personen met een psychiatrische beperking de gelegenheid om te praten over hun leven, elkaar raad en tips te kunnen geven en een gezellige middag te hebben. Bij elke bijeenkomst kunnen deelnemers geheel vrijblijvend in de ‘Keek op de week’ vertellen over wat hen bezig heeft gehouden. Mocht je het te spannend vinden om in je eentje langs te komen, mag je iemand meenemen ter ondersteuning. De middag wordt gevuld met uiteenlopende activiteiten waaronder themagesprekken met gastsprekers.

Het café vindt elke derde donderdag van de maand plaats, van 11.00-14.00 uur in het Roze Huis te Nijmegen. In de toekomst is het de bedoeling dat ook mensen van buiten de psychiatrie deel kunnen nemen aan de maandelijkse bijeenkomsten. “We willen ons niet afsluiten en participatie in de maatschappij is belangrijk. Maar dan wel vanuit de veiligheid die wij nodig hebben.” zegt een van de medeoprichters. 

Het Café is een samenwerking tussen de RIBW, Ixta Noa en COC Nijmegen.

Informatie vanuit de RIBW vind je op: http://www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/Hulp-nodig-/Arbeidsmatige-dagbesteding,-werk/Aanbod-(arbeidsmatige)-dagbesteding,-inloop,-werk/Caf%C3%A9-Labelloos 

Voor meer info over Café Labelloos

Bi-café

Het Bi-café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor biseksuelen, elke eerste vrijdag van de maand vanaf 20.00 uur in Marcus-Antonius. Verder kun je bij ons terecht met vragen over je gevoelens en identiteit.

Biseksualiteit

Onder biseksuelen verstaan we alle mensen die zich op de een of andere manier (dus fysiek, seksueel, emotioneel) aangetrokken kunnen voelen tot mensen van meer dan één geslacht of gender. Dat kan zijn tot vrouwen en mannen, maar ook tot vrouwen, mannen, en alle mensen die zich fysiek of qua gender ergens op het spectrum tussen vrouw en man in zitten. Tegenwoordig wordt vaak de term bi+ gebruikt, maar biseksuelen gebruiken vele woorden om hun identiteit te omschrijven. Bi, biseksueel, bi+, polyseksueel, panseksueel, seksueel fluïde, queer enz.

Met ingang van 2017 is het Bi-café een maandelijks terugkerend evenement voor biseksuelen uit Nijmegen en omstreken. Tijdens het café kun je gelijkgestemden ontmoeten, kletsen, een serieus gesprek voeren en met vragen terecht zonder uit te hoeven leggen wat je voelt of hoe je leeft. Uiteraard onder het genot van een drankje. Het Bi-café is een uitstekende plek om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Ook partners, familie, bekenden en anderen geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Voor meer informatie over aanstaande activiteiten surf je naar onze Facebookpagina: Bi-cafe Nijmegen. 

Voor meer info over Bi-Café

BE ALL YOU CAN BE
Respect2Love

Als je omgeving je niet accepteer zoals je bent, is het niet eenvoudig jezelf te zijn. Respect2Love is dé plek waar jij als LHBTI+jongere terecht kan, ongeacht je culturele achtergrond.

Respect2Love is een community waar jij als lesbienne, homo, bi of transgender met een andere culturele achtergrond terecht kunt. We geven informatie, advies en organiseren bijeenkomsten in o.a. Amsterdam en Utrecht. Er is een Respect2Love Academy, een programma dat is opgezet om LHBTI-jongeren te versterken door ze te koppelen aan een coach die ondersteuning en begeleiding biedt speciaal voor biculturele personen. Voor meer informatie over Respect2Love kun je surfen naar www.respect2love.nl.

Op dit moment vinden er geen Respect2Love bijeenkomsten plaats in Nijmegen. Heb jij interesse om Respect2Love Nijmegen nieuw leven in te blazen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@cocregionijmegen.nl.

Voor meer info over Respect2Love Nijmegen