Café Dapper

Café Dapper is al meer dan 10 jaar de maandelijkse ontmoetingsmiddag voor homo’s met een (licht) verstandelijke beperking. Het is een ontmoetingscafé waar wij elkaar in een prettige omgeving kunnen leren kennen en waar gedanst, gekletst en gedronken mag worden.

Café Dapper vindt elke vierde zondag van de maand plaats, van 15.00 tot 18.00 uur in Café Lenthe in Nijmegen. Er is dan gelegenheid om te dansen, te kletsen of een serieus gesprek te hebben. Je kunt ook naar muziek luisteren, een spelletje doen of gewoon een lekker pilsje drinken. De middag wordt elke keer druk bezocht door bezoekers uit Nijmegen en ver daarbuiten en kan een mooie gelegenheid zijn om nieuwe vrienden te maken of te zoeken naar een relatie. Kijk op onze Facebook voor foto’s en andere nieuwtjes: Café Dapper.

In 2008 won Café Dapper de Burgemeester Dales prijs! Deze prijs is bedoeld ter onderscheiding van personen of organisaties die in het Rijk van Nijmegen op vrijwillige basis en op zeer persoonlijke en voorbeeldige wijze gestalte hebben gegeven aan artikel 1 van de Grondwet. 

Het team van Café Dapper bestaat uit een groep gezellige vrijwilligers; Maria Engels, Agnes Gril, Frans Oris, hondje Siro en René Kusters. DJ Frank Jacops verzorgt elke middag de muziek. 

Café Labelloos

Café Labelloos is het ontmoetingscafé voor iedereen die homo/lesbisch/bi en of trans is en een psychiatrische handicap heeft. Het is een plek waar je je veilig en geaccepteerd kunt voelen en jezelf kunt zijn.

Het café biedt LHBTI-personen met een psychiatrische beperking de gelegenheid om te praten over hun leven, elkaar raad en tips te kunnen geven en een gezellige middag te hebben. Bij elke bijeenkomst kunnen deelnemers geheel vrijblijvend in de ‘Keek op de week’ vertellen over wat hen bezig heeft gehouden. Mocht je het te spannend vinden om in je eentje langs te komen, mag je iemand meenemen ter ondersteuning. De middag wordt gevuld met uiteenlopende activiteiten waaronder themagesprekken met gastsprekers.

Het café vindt elke derde donderdag van de maand plaats, van 11.00-14.00 uur in het Roze Huis te Nijmegen. 

In de toekomst is het de bedoeling dat ook mensen van buiten de psychiatrie deel kunnen nemen aan de maandelijkse bijeenkomsten. “We willen ons niet afsluiten en participatie in de maatschappij is belangrijk. Maar dan wel vanuit de veiligheid die wij nodig hebben.” zegt een van de medeoprichters. 

Het Café is een samenwerking tussen de RIBW, Ixta Noa en COC Nijmegen.

Informatie vanuit de RIBW vind je op: http://www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/Hulp-nodig-/Arbeidsmatige-dagbesteding,-werk/Aanbod-(arbeidsmatige)-dagbesteding,-inloop,-werk/Caf%C3%A9-Labelloos 

 

Voor meer informatie of contact over Café Labelloos

Mail ons

Bi-café

Het Bi-café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor biseksuelen, elke eerste vrijdag van de maand vanaf 20.00 uur in het Roze Huis.

Met ingang van 2017 is het Bi-café een maandelijks terugkerend evenement voor biseksuelen uit Nijmegen en omstreken. Tijdens het café kun je gelijkgestemden ontmoeten, kletsen, een serieu gesprek voeren en met vragen terecht zonder uit te hoeven leggen wat je voelt of hoe je leeft. Daarnaast kun je ook een bordspelletje spelen of een pilsje drinken. Het Bi-café is een uitstekende plek om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Ook partners, familie, bekenden en anderen geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

Voor meer informatie over aanstaande activiteiten surf je naar onze Facebook: Bi-cafe Nijmegen. 

Voor contact over het Bi-Café

Mail ons

BE ALL YOU CAN BE

Respect2Love

Als je omgeving je niet accepteer zoals je bent, is het niet eenvoudig jezelf te zijn. Respect2Love is dé plek waar jij als LHBTI+jongere terecht kan, ongeacht je culturele achtergrond.

Respect2Love is een community waar jij als lesbienne, homo, bi of transgender met een andere culturele achtergrond terecht kunt. We geven informatie, advies en organiseren bijeenkomsten in o.a. Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Er is een Respect2Love Academy, een programma dat is opgezet om LHBTI-jongeren te versterken door ze te koppelen aan een coach die ondersteuning en begeleiding biedt speciaal voor biculturele personen. Voor meer informatie over Respect2Love kun je surfen naar www.respect2love.nl .

Respect2Love Nijmegen is halverwege 2017 gestart met het organiseren van bijeenkomsten. Deze vinden elke 2e donderdag van de maand plaats, vanaf 19.00 uur in het Roze Huis. Voor meer informatie over deze bijeenkomsten of als je zelf iets wilt betekenen voor deze doelgroep kijk je op onze Facebook.

Voor contact over Respect2Love Nijmegen

Mail ons

All Rights Reserved - Made by Pencil 2 Pixel