Coming Out Dag, 11 oktober

In samenwerking met andere roze partijen en de Gemeente Nijmegen wordt ook dit jaar aandacht besteed aan Coming Out Dag. Vorig jaar gebeurde dat onder het thema “Let’s talk about” voor het eerst ook in de wijk. Dit jaar geven we daaraan een vervolg.
Zo zijn er 11 oktober de hele dag diverse activiteiten in Hatert en verzorgt, in aanloop naar Coming Out Dag, ons voorlichtingsteam informatiebijeenkomsten voor wijkbeheerders en beheerders van binnen- en buitensportaccomodaties.

Er staat weer een mooi programma, dankzij de ondersteuning van de Gemeente Nijmegen en alle partner-organisatoren: Amnesty Nijmegen, Bibliotheek Gelderland Zuid, Boegbeeld in Beeld, DITO! Nijmegen, Mind Mix, Pride Photo Nijmegen, Schoolsout Nijmegen, Spotforall en Qtopia Queer Arts Festival.

Programma 2019:

 

2018
Voor wie ter opwarming wil kijken hoe het vorig jaar ook alweer was: een terugblik in beeld is er in de vorm van een aftermovie van Pride Photo Nijmegen:  https://vimeo.com/294815932
Verder deed regionale omroep RN7 verslag. Het resultaat staat in de vorm van diverse items op het youtubekanaal van RN7 onder de titel “de Outste stad”.

Items RN7:

Hijsen van de regenboogvlag
https://m.youtube.com/watch?v=e9lJqvuzzdY

Scholen kijken film in Lux
https://m.youtube.com/watch?v=7im5jUbAwcM

Interviews op straat
https://m.youtube.com/watch?v=pvPlxxk1Vfo

Alle filmpjes zijn ook terug te vinden op de speciale Coming Out Dag Nijmegen-pagina op Facebook: https://www.facebook.com/CODNijmegen/